Uzinele Dacia de la Mioveni produc o maşină pe minut, compania înregistrând, în 2010, o cotă de piaţă de 31,7 % din piaţa auto locală. Dacia, printre puţinele firme româneşti care au făcut angajări pe timp de criză.
Cei peste 15.000 de angajaţi au produs anul trecut 341.408 de autoturisme. În timp ce vânzările din ţară au scăzut cu circa 2% în primul semestru al anului curent, exporturile de autoturisme produse pe platforma Dacia au reprezentat 10% din valoarea exporturilor româneşti, scrie Gândul.
Producţia zilnică a uzinei de la Mioveni este de 1.377 de maşini, adică 65 de autoturisme pe oră, mai mult de o maşină pe minut. Anul trecut au fost fabricate 341.408 de autoturisme, cu 15% mai multe decât în 2009.
În 2010, cifra de afaceri a companiei Automobile Dacia a fost de 2,7 miliarde de euro, în creştere cu 26,6% faţă de anul anterior, iar profitul net a fost de 230 de milioane de euro, cu 30,4% mai mult faţă de 2009, potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice. Dacia este cel mai mare exportator din România.
De altfel, compania s-a clasat pe locul cinci în topul celor mai mari 50 de angajatori, realizat de Ziarul Financiar.
Investiţia totală a grupului francez Renault în platforma Dacia de la Mioveni este de circa 1,5 miliarde de euro în perioada 2000-2010.
Afacerile uzinei reprezintă 2,7% din produsul intern brut, compania achitând anul trecut taxe în valoare de 625 de milioane de euro, conform oficialilor companiei.
Spaţiile Dojo şi cantine în care se prepară opt tone de alimente zilnic
Pe platforma Dacia au fost deschise 23 de cantine unde se prepară zilnic peste 11.000 de porţii de mâncare, din circa opt tone de alimente.
Platforma reuneşte numeroase clădiri şi depozite conectate de o reţea complexă de drumuri, semafoare şi treceri de pietoni. Limita de viteză admisă este de 40 de km pe oră. Cei care o încalcă riscă să fie prinşi de radarele amplasate în mai multe puncte.
De asemenea, pentru angajaţii uzinei au fost amplasate aşa-numitele spaţii Dojo, ateliere destinate formării salariaţilor. Ei participă, cel puţin o dată pe an, la un astfel de atelier pentru a-şi îmbunătăţi dexteritatea. Până în 2010 au fost organizate cinci milioane de ore de formare.
sursa: zf.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu