vineri, 7 octombrie 2011

“Dacia, dragostea mea” la Fabrica de Pensule

Pasionatii de documentare au putut urmari ieri, la Fabrica de Pensule, filmul “Dacia, dragostea mea”, al lui lui Julio Soto si Stefan Constantinescu. Evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural German, in cadrul saptamanii filmelor documentare.



Filmul este un portret comic si degajat al evolutiei tarii, dar totodata o descriere a relatiei de afectiune dintre om si masina sa, generalizata la nivelul poporului. Diferite generatii de romani, de la cei mai in varsta, mai nostalgici, pana la cei mai tineri si ambitiosi, prezinta transformarile care se petrec in societatea romaneasca de astazi.

Documentarul a castigat simpatia publicului la toate festivalurile la care a fost prezentat, dar a luat si Premiul II oferit de Juriul Festivalului International de Documentare de la Madrid, Documenta Madrid, in 2010 si premiul “Cel Mai Bun Documentar International pentru Televiziune” la DOCSDF, Mexic, in 2010.

Proiectia a avut loc in sala mare, de la ora 19:00. Capacitatea salii este de 100 de locuri, iar intrarea a fost gratuita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu