miercuri, 26 octombrie 2011

Dacia, cel mai vandut brand auto în România



Luna septembrie a consemnat o nouă scădere a pieţei auto din România.
Deşi toţi marii constructori auto raportează creşteri la nivel global şi vânzări record, cu siguranţă piaţa din România nu este luată în calcul. Piaţa autohtonă îşi menţine trendul descendent şi în luna septembrie, după cum o arată rezultatele celor mai vândute 10 branduri din România. Vânzările din ţara noastră au căzut cu 7.04 procente în luna septembrie, ceea ce se traduce în 691 de unităţi în minus, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cei mai bun constructori rămân în continuare Dacia, Volkswagen şi Skoda, cele trei branduri conducând topul celor mai importanţi 10 constructori din ţara noastră.

1. Dacia

Dacia îşi păstrează locul 1 cu o cotă de piaţă destul de mare şi în luna septembrie (33.55%), chiar dacă vânzările sale au scăzut cu 7.78%, echivalentul a 258 de maşini. Dacă în 2010 constructorul din Mioveni vindea în septembrie 3318 unităţi, anul acesta, aceeaşi lună a adus doar 3060 de unităţi livrate. Nici evoluţia anuală nu este îmbucurătoare, până în prezent subsidiarul Renault reuşind să totalizeze 20.490 de maşini vândute, cu 5279 mai puţine decât anul trecut.

sursa: automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu