vineri, 17 iunie 2011

Redescopera Transilvania intre 12-18 iunie cu Dacia Duster



Cea de-a treia etapa a campaniei « Redescopera Romania » a demarat duminica, 12 iunie. Cinci Dacia Duster vor traversa cea mai inalta sosea din Romania, Transalpina, pentru a ajunge in Podisul Transilvaniei. Printre bloggerii care au spus „prezent” in aceasta etapa a proiectului initiat de Petrom se numara Bobby Voicu, Doru Panaitescu, Adrian Mihaltianu, Razvan Baciu, Augustin Radu si Piticu.


In decurs de o saptamana, cele cinci Dacia Duster se vor opri la Biserica Fortificata Biertan, Cetatea Saschiz, Biserica din Herina sau Castelul Banffy. Printre obiectivele stabilite in aceasta excursie se numara si Muntele de sare de la Covasna, Muzeul Palariilor de Paie de la Criseni, Salina Turda si Vulcanii Noroiosi. Nu se vor trece cu vederea nici Schitul de la Paltinis, unde este inmormantat Constantin Noica, sau casa memoriala a lui Lucian Blaga de la Sebes.


Si pentru ca „Redescopera Romania” nu se limiteaza doar la vizitarea unor locuri importante din punct de vedere istoric sau cultural, in aceasta etapa se vor descoperi si rememora obiceiurile si traditiile de Rusalii, asa cum au fost pastrate in regiunile traditionale ale Romaniei: obiceiul Calusarilor in zona de Sud a tarii si „boul impanat” sau „instrutat”, in Nordul Transilvaniei.

via: dacia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu