marți, 28 iunie 2011

Oficial: Anvelopele de iarna devin obligatorii



Camera Deputatilor, for decizional, a decis marti: echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarna, in perioada 1 noiembrie - 1 martie, este obligatorie. Vezi ce sanctiuni risti daca n-ai macar cauciucuri all-seasons!

Deputatii au adoptat, cu 153 de voturi pentru, 123 impotriva si o abtinere, Ordonanta Guvernului care prevede obligativitatea echiparii autoturismelor cu anvelope de iarna. Camera Deputatilor este for decizional in cazul acestui act normativ, aprobat deja de Senat pe 26 aprilie, potrivit Mediafax.

Ordonanta 5/2011 prevede sanctionarea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei fara anvelope de iarna cu retinerea talonului auto si amenda de pana la 4.000 de lei. Neechiparea cu anvelope de iarna, precum si cu lanturi in cazul vehiculelor de transport marfa de peste 3,5 tone si al celor de transport de persoane cu peste noua locuri atrage retinerea talonului auto si a unei amenzi cuprinse intre 2.500 si 4.000 de lei. In caz de accident, la sanctionarea cu amenda se adauga o suma dedicata repararii drumurilor si despagubirilor pentru pagubele produse.

De asemenea, conform definitiei prevazute de reglementare, cauciucurile "all-seasons" sunt acceptate ca fiind anvelope de iarna.

Obligativitatea echiparii autovehiculelor cu anvelope de iarna se impune 5 luni anual, incepand cu data de 1 noiembrie pana la 1 martie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu