miercuri, 11 mai 2011

Renault si Dacia: Patru ani de "ECO 2"



Renault sărbătoreşte anul acesta patru ani de la inaugurarea etichetei "eco2", ocazie cu care intenţionează să revizuiască criteriile de atribuire. Dacă până în prezent logo-ul era imprimat pe toate versiunile Renault şi Dacia care emiteau sub 140 de g/km, clasarea va fi ceva mai exigentă.

Oficialii constructorului francez au decis să aplice eticheta "eco2" doar modelelor care nu depăşesc bariera de 120 g/km şi, bineînţeles, celor care funcţionează cu biocarburant. Renault a devenit mai exigent şi în ceea ce priveşte reciclarea plasticului. Cantitatea de materiale plastice reciclată va trebui să fie mai mare de 7% din masa totală de plastic utilizată.

Al treilea criteriu luat în considerare la aplicare etichetei "eco2" este procentul de valorificare a automobilului, după încheierea ciclului de viaţă. Pragul minim pe care trebuie să îl atingă modelele franceze şi româneşti este de 95%.

Renault şi-a propus în trecut să reducă media emisiilor sale cu 10% până în 2013. Etapa următoare prevede reducerea acestora cu încă 10% în intervalul 2013-2016. Mai exact constructorul francez speră să atingă o medie de 120 g/km până în 2013 şi de 100 g/km până în 2016.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu