vineri, 27 mai 2011

DACIA DUSTER "NO LIMIT" - 850 CP - PIKES PEAK

Dacia a decis sa ia cu asalt cea mai celebra, cea mai dificilă şi cea mai cunoscuta cursa de coasta din lume: Pikes Peak International Hill Climb, care se va desfasura pe 26 iunie la Colorado in Statele Unite.Dacia va participa la aceasta cursa cu Dacia Duster „No Limit”, un model unicat de 850 CP si pilotat de Jean-Philippe Dayraut, triplu invingator la Trofeul Andros. Obiectivul e simplu si ambitios: lupta pentru victorie.
Sub caroseria din fibra de sticla, Dacia Duster „No Limit” ascunde elemente extrem de sofisticate, diferite de cele standard. Acestea sunt:


- Un motor foarte puternic, de 850 CP:

Pregatit de catre Sodemo, pornind de la blocul motor NISSAN VR 38 DETT (V6 de 3.8 l) al Nissan GT-R, motorul Dacia Duster „No Limit” este conceput pentru a maximiza performantele vehiculului in ciuda altitudinii la care urmeaza sa se desfasoare proba (altitudinea de pornire: 2 860 m / cea de sosire: 4 300 m).

- O cutie de viteze specifica:

Motorul este cuplat la o cutie de viteze secventiala Sadev cu 6 viteze, dezvoltată special pentru a putea sa foloseasca la maxim puterea motorului permitand schimbari de viteza precise şi rapide.

- O aerodinamica foarte avansata:

Soluţiile aerodinamice dezvoltate pentru Dacia Duster „No Limit” nu sunt decat arareori permise de regulamentele de concurs. Prezinta particularitati care au fost validate in tunelul aerodinamic. Eleroanele din spate sunt cu adevarat impresionante.
sursa: Dacia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu