miercuri, 11 mai 2011

Dacia Duster de 140 CP

Dacia a demarat producţia unui nou motor pe benzină, de 2.0 litri şi 140 de cai putere, ce urmează să echipeze Duster. Din păcate pentru România, unitatea va fi disponibilă doar la export.



Dacia ţine cont de preferinţele publicului european şi oferă pe Duster o nouă motorizare pe benzină, un propulsor mai puternic decât cel de 1.6 16 valve, regăsit în prezent. Din păcate pentru publicul din România, versiunea, care va fi produsă la Mioveni, va fi disponibilă doar la export.

Este vorba despre o unitate cu patru cilindri, de 2.0 litri, capabilă să dezvolte 140 de cai putere. Anca Oreviceanu, directorul Biroului de Comunicare Renault în România, a declarat pentru Mediafax că producţia motorului pe benzină, de 140 de cai putere, a fost demarată deja, unitatea urmând să echipeze exemplarele Duster vândute în afara ţării noastre.

Producţia unităţii cu patru cilindri vine după ce Automobile Dacia a investit anul trecut 57 de milioane de lei în dezvoltarea unui nou bloc motor, destinat unei noi familii de propulsoare. Oficialii Dacia au confirmat încă de anul trecut faptul că la Mioveni vor lua naştere motoare Euro 5 de generaţie nouă, destinate modelelor din interiorul grupului Renault-Nissan.

via: mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu