duminică, 1 mai 2011

Pretul benzinei ar putea fi inghetat !

Guvernul are mână liberă din partea Uniunii Europene pentru a îngheţa preţul carburanţilor. Anunţul a fost făcut de Marisa Gonzalez Iglesias, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Concurenţei, din cadrul Comisiei Europene de la Bruxelles, care a declarat explicit pentru ProTV şi incont.ro: "Posibila îngheţare a preţului pentru carburanţi, anunţată de Guvernul României, nu încalcă niciuna din regulile concurenţei din Uniunea Europeană.

Regulile competiţiei ar putea fi teoretic încălcate doar dacă îngheţarea preţurilor nu s-ar aplica tuturor companiilor de pe piaţă şi ar oferi un avantaj unei societăţi cu capital de stat, dar nu este cazul în România".

Ultima majorare a preţului carburanţilor s-a înregistrat vineri, când Rompetrol, Petrom şi OMV au majorat preţurile la benzină cu 7 bani pe litru. Astfel, cel mai scump sortiment de benzină este vândut de OMV Petrom cu 6,11 lei.

Pe de altă parte, OMV a decis să renunţe la a mai face publice informaţiile privind modificarea preţurilor de referinţă la carburanţi, fiecare cumpărător urmând să afle direct la pompă noile tarife, dacă acestea au fost schimbate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu