miercuri, 4 mai 2011

Dacia Sandero in topul ADAC


Dacia Sandero se afla pe pozitia a saptea in cel mai recent studiu privind fiabilitatea, realizat de germanii de la ADAC. In opozitie cu rezultatul remarcabil al clasarii in top 10, sedanul Logan este situat abia pe locul 24 la clasa medie inferioara.

In urma studiului a reiesit faptul ca Dacia Sandero prezinta probleme la baterie, aceasta descarcandu-se frecvent, precum si la sistemul de pornire, in special in cazul exemplarelor produse in 2009.

Totusi, autoturismul autohton are in fata doar 6 modele la clasa mica: MINI, Peugeot 207, Mitsubishi Colt, Opel Meriva, Nissan Note si Skoda Roomster, reusind sa depaseasca nume precum Ford Fusion, Mazda2, Volkswagen Polo, Opel Corsa, Renault Clio, Ford Fiesta, Citroen C3 si Nissan Micra.

Problemele cu care s-au confruntat soferii Dacia Logan au dus modelul tocmai pe locul 24. Printre defectiunile semnalate s-au numarat senzorii (versiunile pe benzina din 2006), farurile, sistemul de injectie (diesel 2007/2008), senzorul de presiune din pneuri (pana in 2008), sistemul de pornire (toti anii) si pompa de benzina (2008)..

La realizarea studiul ADAC au fost luate in calcul doar problemele tehnice care fac masina inutilizabila, fiind analizate 2 milioane de masini in aflate in uz in Germania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu