joi, 10 februarie 2011

Dacia anunta introducerea Daytime Running Lights - DRL

Noile modele Dacia vor dispune de un sistem de lumini speciale pentru circulaţia pe timp de zi (Daytime Running Lights - DRL), ca urmare a unei decizii a Comisiei Europene aplicabilă constructorilor auto începând cu acestă săptămână.



"Modelele Dacia comercializate în prezent nu sunt echipate cu dispozitive de tipul DRL", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Automobile Dacia.

Ei au adăugat că modelele următoare vor avea în dotare acest sistem destinat luminării pe timp de zi.

Conform unui regulament al Comisiei Europene , intrat în vigoare luni, 7 februarie 2011, luminile speciale de tip DRL sunt obligatorii în cazul noilor vehicule, care nu au fost încă omologate. În cazul vehiculelor aflate deja în circulaţie, sistemele de lumini necesare circulaţiei pe timp de zi sunt opţionale.

Sistemele DRL pot fi, în funcţie de specificaţiile constructorului auto, sub forma unui ansamblu de LED-uri sau faruri cu intensitatea luminii prereglată sau reglabilă, amplasate în zona farurilor vehiculului.

Luminile pentru circulaţia pe timp de zi sunt elemente de iluminat speciale care intră în funcţiune odată cu pornirea motorului şi au ca rol îmbunătăţirea siguranţei în circulaţie prin creşterea vizibilităţii autovehiculelor, se arată într-un comunicat al CE.

DRL-urile au un consum de energie mai redus decât dispozitivele care asigură în prezent lumina de întâlnire a autovehiculelor. Echiparea cu lumini pentru circulaţia pe timp de zi va deveni obligatorie pentru camioane şi autobuze începând cu august 2012.

2 comentarii: