luni, 28 februarie 2011

Renault a confirmat oficial Dacia Duster de 850 de cai

Renault a confirmat oficial faptul că dezvoltă o versiune de 850 de cai putere a lui Dacia Duster care va concura la Pikes Peak.



Renault a confirmat astăzi faptul că Dacia Duster va concura în ediţia 2011 a cunoscutei competiţii americane Pikes Peak International Hill Climb. Evident, nu va fi vorba de o versiune de serie, ci de una preparată, exemplarul care va lua startul în cunoscuta competiţie americană urmând să fie pregătit de Renault Sport şi să nu aibă în comun cu Duster decât numele şi, parţial, designul exterior.

Versiunea destinată competiţiei nord-americane va fi dezvoltată la cererea pilotului francez Jean-Philippe Dayraut şi va avea 850 de cai putere. Renault Sport va dezvolta maşina în colaborare cu VIP Challenge, echipa lui Dayraut. Foarte interesant este faptul că Jean-Phillipe Dayraut a concurat contra Daciei Duster pilotate de Alain Prost în Trofeul Andros, francezul aflându-se însă la volanul unui BMW Seria 1 în competiţia care a avut loc pe circuitele de gheaţă construite în cele mai cunoscute staţiuni franceze.

În 2011, Pikes Peak va avea loc în 26 iunie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu