vineri, 25 februarie 2011

Renault reactioneaza prompt !

Renault a reacţionat prompt la comunicatul de presă emis de EuroNCAP, în care Duster este criticat pentru nivelul de siguranţă oferit pietonilor.



După ce a reuşit să obţină doar trei stele în cadrul testelor de siguranţă EuroNCAP, Duster a fost criticat de presa europeană. Chiar şi oficialii organismului belgian de testare şi-au exprimat dezamăgirea şi au lovit în compania mamă, Renault, care a fost acuzată că nu se străduie să ofere brandului românesc expertiza necesară obţinerii unor rezultate bune, în condiţiile în care modelele sale se bucură de cinci stele.

Duster s-a descurcat relativ bine la protecţia pasagerilor adulţi şi copii, dar a clacat lamentabil la protecţia pietonilor şi la capitolul sisteme de siguranţă, unde a obţinut 28, respectiv 29 de procente.

În comunicatul oficial EuroNCAP se arată: "Duster se comportă cu mult sub ultimul nivel de siguranţă demonstrat de celelalte maşini introduse recent pe piaţa europeană. Este dezamăgitor să vezi că o companie precum Renault nu oferă modelelor Dacia un nivel de siguranţă asemănător sau cel puţin apropiat modelelor sale."

Ca răspuns la comunicatul belgienilor, Renault a declarat: "Scorul obţinut de Duster este în concordanţă cu obiectivele Dacia, care caută să ofere vehicule apreciate pentru robusteţea şi fiabilitatea lor. Dacia Duster beneficiază de toată experienţa Grupului Renault şi oferă un nivel de siguranţă pasivă destul de ridicat."

via | autocar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu