duminică, 13 februarie 2011

Dacia Duster cel mai vandut SUV in 2010

Dacia Duster, Volkswagen Tiguan si Ford Kuga sunt cele mai vandute autoturisme din clasa SUV in 2010, modelul romanesc dominand detasat segmentul, cu o cota de piata de aproape 40%, reiese din datele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme (APIA). Vanzarile de masini de teren sau SUV (Sport Utility Vehicle) au crescut anul trecut cu 21%, la 12.256 unitati, evolutie datorata intrarii pe piata a modelului Duster, scrie Mediafax.Primul SUV al Dacia este urmat in clasament de Volkswagen Tiguan, care detinea anul trecut 6% dintr-o piata de 12.256 de vehicule in 2010.

Modelul german a urcat o pozitie in topul masinilor de teren, al carui loc trei este ocupat de Ford Kuga, care, cu aproape 5% din piata a avansat doua pozitii.

Locul patru este ocupat de Hyundai ix35 (4% cota de piata), model lansat in 2010.

Urmatoarele pozitii au revenit modelelor BMW X5, in urcare trei locuri, Volkswagen Touareg, in urcare cu o pozitie, si BMW X6, model nou intrat in top zece.

De asemenea, Audi Q5, ocupantul locului opt este un model nou intrat in clasament, urmat de Hyundai Santa Fe, care a coborat opt pozitii, si Honda CR-V, alt vehicul nou intrat in top zece, pe care il si inchide.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu