vineri, 25 februarie 2011

OMV Petrom a scumpit joi carburanţii

Compania OMV Petrom, controlată de Grupul OMV din Austria, a majorat de joi preţul carburanţilor cu 9 bani/litru, potrivit datelor publicate pe site-ul companiei.

Un litru de benzină Premium fără plumb 95 costă 4,99 lei, benzina Top Premium fără plumb 99+ este 5,37 lei/litru, în timp ce sortimentul de benzină OMV Carrera 95 costă 5,13 lei, iar cel de OMV Carrera 100 este 5,79 lei/litru.

Litrul de motorină Top Nordic Diesel (Top Euro Diesel 5) costă 5,20 lei, motorina OMV Sprint Diesel este 5,22 lei/litru, în timp ce litrul de motorină Euro Diesel 5 este 5 lei, iar cel de OMV Alpin Diesel costă 5,54 lei.

Preţurile Petrom pot varia cu maximum +/-5% faţă de preţurile de referinţă.

Ultima modificare a preţului carburanţilor a fost operată de Petrom pe 16 februarie, când compania a scumpit motorina cu 7 bani/litru.

Directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe, explica miercuri că o scumpire a carburanţilor comercializaţi de OMV Petrom este inevitabilă din cauza majorării cotaţiilor internaţionale ale petrolului. Petrolul a atins la burse preţuri de dinaintea crizei - peste 110 dolari barilul la Londra şi peste 100 în Texas. Oprirea livrărilor de ţiţei şi gaze din Libia către Europa riscă să declanşeze o nouă criză.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu