marți, 22 februarie 2011

Dacia - "Un succes obraznic"

Vinzarile Dacia din Europa salveaza rezultatele grupului Renault, iar performantele "obraznice“ ale marcii romanesti se datoreaza succesului modelelor Sandero si Duster, comenteaza La Tribune.

"Rezultatele Dacia le salveaza pe cele ale Renault, ceea ce este ingrijorator. Marca romaneasca a depasit luna trecuta 20.000 de inmatriculari de automobile noi (in Europa - n.r.). Cota de piata s-a apropiat de 2%. Dacia nu este departe de Seat, si nici chiar de Hyundai. Franta a absorbit 38% din inmatricularile europene ale marcii. Nu este rau pentru o masina care, initial, nu era destinata comercializarii in Europa de Vest“, titreaza La Tribune intr-un articol intitulat "Obraznicul succes al Dacia in Europa“.

Publicatia subliniaza ca intirzierile in livrarea Duster-ului sint in continuare ridicate, iar cererea pentru acest model este puternica. Inmatricularile Dacia au crescut cu 18,7% in Europa, potrivit datelor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), una dintre cele mai "frumoase“ dinamici de pe piata, noteaza La Tribune.

In schimb, inscrierile in circulatiei ale marcii Renault au coborit cu 8,9%. Scaderea poate fi atribuita performantelor slabe ale pietei spaniole, pe care grupurile franceze ocupa o cota importanta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu