luni, 11 aprilie 2011

Oltenia MotorSport Championship - etapa 1, VTM Bucovăţ, 10 aprilie 2011

Pe pantele de la Bucovăţ a avut loc ieri prima ediţie din 2011 a competiţiei de viteză în coastă organizate de ACR Dolj. La întrecere au participat 41 de maşini, împărţite în şase grupe, în funcţie de capacitatea motorului (până în 1.400 cc, 1.400 - 1.600 cc, 1.600 - 1.800 cc, 1.800 - 2.000 cc, +2.000 cc şi turbo), concurenţii fiind supuşi la trei probe contracronometru. Sunetul motoarelor turate a fost pe placul celor câteva sute de privitori, care au aplaudat manevrele piloţilor. Din concurs nu au lipsit incidentele. Gorjeanul Alex Dăianu, pe un autoturism Audi, a ajuns în şanţul de pe marginea drumului, el având nevoie de maşina de intervenţie pentru a reveni pe carosabil. Cu dureri la picior şi cu maşina şifonată, Dăianu a continuat cursa, reuşind să se claseze pe primul loc la grupa sa şi la general.



Şi craioveanul Daniel Duţescu, pe un Renault Megane, a avut probleme cu maşina, dar a câştigat grupa şi s-a situat pe locul doi la general. „A fost mai mult un antrenament pentru Campionatul Naţional de Raliuri, care va începe pe 1 mai“, a afirmat Duţescu, participant constant în competiţia naţională. „Această ediţie a Raliului de la Bucovăţ a fost prima din 2011. Vor urma încă patru, iar gala finală a câştigătorilor va fi în noiembrie“, a precizat Eugenia Niţă, directoarea ACR Dolj.



Câştigătorii locului întâi ai Raliului de la Bucovăţ

La competiţia de ieri, pe primul loc au fost: Grupa I: Radu Volintiru; grupa a II-a: Adrian Gaulinschi; grupa a III-a: Dănuţ Radovici; grupa a IV-a: Daniel Duţescu; grupa a V-a: Alexandru Sultan; grupa a VI-a: Alexandru Dăianu. Clasamentul la general a arătat astfel: Alexandru Dăianu (locul I), Daniel Duţescu (locul II), Gheorghe Pârvulescu (locul III).

via: gds.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu