luni, 17 ianuarie 2011

Tichetele Telpark pentru o zi aproape că şi-au dublat preţul la Timisoara

Tichetele Telpark pentru o zi aproape că şi-au dublat preţul, ajungând de la 5 la 9 lei, o veste cât se poate de proastă pentru şoferii timişoreni.

Abonamentele s-au scumpit şi ele, comparativ cu 2010, cu aproximativ opt la sută, conform ratei inflaţiei pentru anul trecut, anunţată oficial în aceste zile. Astfel, dacă un abonament general Telpark pe un an costa, în 2010, 385 de lei, acum a ajuns la 413,10 lei, unul trimestrial, la 112,14 lei (de la 103,95), iar unul lunar, la 43,05 lei (de la 39,90).

Nici abonamentele la purtător nu au rămas pe loc cu preţul şi se ridică la 61,11 lei (lunar), 176,40 lei (trimestrial) şi 619,65 lei (anual).



Strategia este foarte clara. S-a observat ca nu se fac asa de multi bani din abonamente. In plus numarul si durata acestora limiteaza posibilitatea de amenda. Asa ca se doreste descurajarea cumpararii de abonamente pe termene lungi (de la o zi in sus) prin scumpirea lor aberanta. Cresterea de pret a acestora sa compenseze si pentru amenzile care nu mai putem sa le dam din cauza valabilitatii abonamentului.
Si se doreste incurajarea cumpararii de tichete pe termen scurt si foarte scurt. In general oamenii nu respecta aceste termene, mai intarzie 10-15 minute, sau mai mult. Deci probabil ca veti vedea si inmultirea echipelor de verificare in teren si deci numarul amenzilor va creste exponential.
Astfel amenzile vor deveni principalul mijloc prin care sa ne crestem veniturile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu