marți, 11 ianuarie 2011

Declaratia lui Emil Boc in legatura cu pretul carburantiilor

Confruntat cu un val de nemultumiri peste tot in tara vizavi de cresterea galopanta a pretului la carburanti, premierul Emil Boc a anuntat ca a dat dispozitie sa fie facute verificari si sustine ca are contramasuri.



Am dat dispozitie pentru doua verificari paralele: una la Consiliul Concurentei, pentru a vedea daca nu este vorba de practici de monopol si a doua, la ANAF, sa verifice practic gradul de profit pe care-l au cei care maresc foarte rapid pretul la benzina", a afirmat premierul la postul public de televiziune.

"Daca exista profituri care cresc foarte mult si nejustificat intr-o asemenea perioada dificila, statul roman poate avea cateva contramasuri specifice economiei de piata. Nu le mentionez inca, le intuiti, dar astept analizele date de catre autoritatile despre care am vorbit", a adaugat Boc.

Guvernul nu are are un rol direct in a stabili pretul combustibilului, nu poate sa intervina, anunta Boc. Totusi, "poate, pe cai indirecte, sa-i traga la raspundere pe cei care majoreaza nejustificat intr-o economie de piata preturile, fie ca este vorba de monopol, fie ca este vorba de profit".

Si, bineinteles, ne intoarcem la greaua mostenire lasata nu de Tariceanu, ci de guvernul Nastase: "Acum platim pretul acelei politici iresponsabile de privatizare care nu a tinut cont de interesul national si daca veti vedea suma cu care s-a vandut Petrom-ul, 600 de milioane de euro la vremea aceea, si veti compara cu ce listari exista pe piata internationala la companii similare Petrom-ului veti vedea ca acele companii se vand cu 18 miliarde de euro. Si daca vedeti ce obligatii si-a luat statul roman prin contractul de privatizare ajungi la o concluzie care nu are nimic in comun cu interesul national", a adaugat seful Executivului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu