sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Taxa auto creste din nou

Incepand din acest an, cei care isi vor cumpara masini vechi fara dotari suplimentare vor plati mai mult la taxa auto, si asta deoarece Guvernul a anuntat ca va scadea nivelul cotei de depreciere din taxa auto.
De aceasta cota de depreciere beneficiau pana acum cumparatorii de autovehicule uzate fara dotari suplimentare, cum ar fi aer conditionat si airbag.

Guvernul va pastra principiul conform caruia taxa auto poate fi redusa in baza unor formule de calcul care tin cont de gradul de depreciere a masinii, calculat in raport cu diferenta de vechime intre data primei inmatriculari si anul de fabricatie inscris in cartea de identitate a vehiculului, starea generala si nivelul de dotare, dar va diminua coeficientul de calcul stabilit pentru fiecare dintre acesti indicatori si va reduce si cota maxima de reducere acceptata, de la 95% la 90%.

Coeficientii de reducere a taxei auto calculati in functie de vechimea masinii vor fi redusi de la un ecart cuprins intre 1,03-1,10 la la 1,01-1,04, iar cei raportati la starea generala a autovehiculului, respectiv aspectul exterior si interior (semne de coroziune si deteriorare pe caroserie, revopsire, curatenia tapiteriei, starea componentelor de bord) vor scadea de la 1,10 la la 1,05, potrivit Mediafax.

Coeficientii de reducere calculati in functie de dotarea masinii (fara aer conditionat, ABS si airbag) vor fi diminuati de la 1,10-1,15 la 1,05.

Prin aceasta scadere a cotei de reducere a taxei auto Guvernul incearca sa limiteze accesul in parcul national auto a autoturismelor vechi si extrem de poluante, in general cele de peste 10 ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu