sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Renault ar putea concura în WRC


Renault a iniţiat un studiu de fezabilitate pentru a determina dacă ar putea concura cu succes în Campionatul Mondial de Raliuri. Informaţia a fost dezvăluită de o sursă apropiată de constructorul auto, care susţine că francezii sunt tentaţi să-şi sporească implicarea în raliuri.

Sursa a lăsat să se înţeleagă că este vorba despre WRC, întrucât a menţionat despre schimbarea regulamentului tehnic, care prevede trecerea la motoare turbo de 1.6 litri începând din sezonul 2011.

"Într-o anumită formă, Renault a fost întotdeauna implicată în raliuri, dar schimbarea regulamentului ne face cu siguranţă mai uşoară misiunea de a concura la cel mai înalt nivel. Posibilitatea de a fi reprezentată în toate niveluri este foarte interesantă pentru Renault", a declarat sursa citată.

Potrivit speculaţiilor, Renault ar putea concura în WRC fie cu modelul Megane Coupe, fie cu viitorul Clio, însă o decizie finală în acest sens va fi luată în următoarele luni, în cazul în care francezii vor confirma dorinţa de a participa în WRC. Intenţiile francezilor de a concura în WRC vin la numai câteva luni după ce Renault şi-a redus participarea în Formula 1 la statutul de furnizor de motoare, competiţie în care se utilizează tot unităţi turbo de 1.6 litri.

Via | MaxRally

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu