joi, 27 ianuarie 2011

Dacia Duster de 850 de cai putere

Dacia pregăteşte o nouă lovitură de imagine: un Duster de 850 de cai putere ar putea fi pregătit pentru cursa Pikes Peak International Hill Climb de anul acesta, scrie
Le Blog Auto



Dacia Duster Pikes Peak va avea un motor de 850 de cai putere derivat dintr-un propulsor Nissan GT-R V8 de 3,8 litri varianta de competitie FIA GT1 denumită R35 GT-R GT500 preparat de Sodemo. Greutatea maşinii va fi de 900 de kilograme. Deocamdată nimic nu este oficial, dar prin paddock-urile de la Trofeul Andros circulă tot mai multe zvonuri despre dezvoltarea super Dusterului.

Cursa Pikes Peak International Hill Climb are loc în Colorado, Statle Unite pe o distanţă de 19,99 kilometri. Traseul acoperă o diferenţă de nivel de 1439 de metri între start şi sosire, urcând până la înălţimea de 1862 de metri. Maşinile se întrec pe macadam, dar şi pe asfalt, cursa având 156 de viraje. Competiţia se află în calendarul oficial FIA International Events, având 150 de participanţi din toată lumea.

Daca informatia este adevarata, parera mea este ca dacia pluseaza in lumea sporturilor cu motor si imi ridic un oarecare semn de intrebare, daca nu cumva acest demers de participare in diferite competitii prefigureaza lansarea unui model sport de serie, mai ales ca ultimele speculatii sugereaza un model la care nu ne-am putea gandi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu