joi, 5 august 2010

Monovolumul Dacia in 2012

Dacia va pregăti pentru Salonul Auto de la Geneva de anul viitor un concept care să prefigureze viitorul monovolum, urmând ca versiunea de serie să fie prezentată la Frankfurt în 2012.

Constructorul român Dacia doreşte să îşi menţină supremaţia pe segmentul low cost, şi pentru aceasta îşi propune să cucerească şi piaţa monovolumelor. În aceste condiţii, Dacia va aduce pe piaţă un frate mai ieftin al lui Scenic, iar surse neoficiale citate de jurnaliştii francezi de la Caradisiac vorbesc chiar şi despre o variantă low cost a lui Kangoo, capabilă să transporte şapte persoane.

Ce ar diferenţia acest model de actualul MCV, care de asemenea are şapte locuri? Uşile culisante, care vor permite un acces mai uşor în interiorul monovolumului. De asemenea, spaţiul interior va fi mult mai generos. Pe viitor, un astfel de model ar putea da naştere şi unei variante comerciale, care să ofere o capacitate de încărcare mai mare decât a actualului Logan Van.

Debutul unui concept care anticipează monovolumul constructorului de la Mioveni este aşteptat la Geneva, iar versiunea de serie a acestuia urmează să sosească în toamna anului viitor, la Salonul Auto de la Frankfurt. În ceea ce priveşte motorizările, acestea vor fi împrumutate de la fratele Duster.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu