sâmbătă, 21 august 2010

Colectionarul de Dacia 1300

Dănuţ Crainiciuc, aşa cum îl ştie toată lumea în Suceava, are 42 de ani şi o dragoste de-o viaţă: Dacia 1300. Îndrăgostit de marcă de când era copil, specialist în mecanică, dispus să investească timp şi bani, suficient de abil încât să pună mână pe modelele cu adevărat valoroase şi ignorându-i pe cei din jur, care îl descurajau, suceveanul a ajuns astăzi, după ce a avut pe mână aproape 50 de maşini, la performanţă în adevăratul sens al cuvântului. Are în proprietate întreaga colecţie de maşini marca Dacia 1300, de la primul an de fabricaţie şi până la perioada de tranziţie spre momentul în care constructorul a trecut de la motoarele originale franţuzeşti, la cele autohtone, mai puţin fiabile. Are aşadar modelele din perioada de aur a mărcii, deţinând inclusiv maşina cu numărul 90 din primul an de fabricaţie a Daciei 1300.


Dănuţ Crainiciuc şi Dacia 1300 cu numarul SV-90-UAP din 1969, modelul cu numarul 90 din istoria marcii.

Danut Crainiciuc si-a transformat pasiunea intr-un mod de viata si pastreaza in cinci garaje adevarate comori. Sunt autoturisme Dacia 1300, dintre primele modele produse la Mioveni.

Masinile le-a cumparat una cate una, de pe la diversi proprietari. Erau in stare buna de functionare, insa acum sunt de-a dreptul impecabile. Munca si perseverenta sa le-au facut sa arate ca tocmai scoase din fabrica.



Recent, colectionarul de Dacii a primit o oferta tentanta: 300.000 de euro pentru masinile sale. N-a stat insa nicio clipa sa se gandeasca.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu