miercuri, 25 august 2010

Logan MCV se transformă în Lada R90!


Standul AvtoVAZ de la Salonul Auto de la Moscova a prezentat astăzi o versiune Lada a lui Dacia Logan MCV. Modelul va fi mai ieftin decât Renault Logan pe piaţa din Rusia şi va fi construit la uzina din Togliatti.
Ruşii de la AvtoVAZ au prezentat la Salonul Auto de la Moscova o versiune Lada a lui Dacia Logan MCV. Modelul respectiv este denumit deocamdată "Proiectul R90" şi reprezintă prima maşină care va fi construită la fabrica din Togliatti pe platforma B0, cea pe care este construit modelul românesc. În mod evident, acest model este doar o versiune uşor modificată a lui Dacia Logan MCV, dar nu există probleme de copiere a unui model aici deoarece Renault-Nissan deţine 25% din acţiunile AvtoVAZ şi a decis introducerea acestui model unic pe piaţa din Rusia sub sigla Lada.

Versiunea standard a lui Project R90 va fi echipată cu un motor pe benzină de 1.6 litri, două airbag-uri şi sistem ISOFIX pentru fixarea scaunelor pentru copii. Opţional, modelul poate fi echipat cu ABS, Radio CD cu MP3 şi airbag-uri laterale. La fel ca în România, cel de-al treilea rând de scaune este opţional. Odată lansat pe piaţa din Rusia, Lada R90 va avea un preţ de pornire situat în preajma valorii de 350.000 de ruble. Spre exemplu, un Lada Priora Wagon pleacă de la 320.000 de ruble, în timp ce Renault Logan echipat cu motorul de 1.6l litri porneşte de la 365.000 de ruble.

Utilizarea platformei B0 de la Renault reprezintă o metodă de a reduce costurile pentru ruşii de la AvtoVAZ. Aceştia aveau deja un model concurent în acest segment, pe care îl numeau Project C şi ar fi trebuit să fie construit la fabrica din Togliatti. Din păcate pentru aceştia, Project C nu era la fel de competitiv şi de modern precum Logan, aşa că ruşii au fost nevoiţi să renunţe la proiect şi să abordeze modelul realizat pe platforma franţuzească.

sursa;automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu