miercuri, 18 august 2010

Dacia Duster tunata de Elia AG



Elia AG a pregatit doua pachete de tuning pentru SUV-ul romanesc Dacia Duster. Duster va putea fi tunat intr-o versiune simpla, cu cateva modificari, si una avansata, cu schimbari substantiale.

Dacia Duster, primul SUV romanesc, s-a lansat pe piata auto drept un campion la capitolul calitate-pret, avand in acelasi timp calitati off-road incontestabile. Insa, Duster a avut si critici pentru manevrabilitatea si problemele de franare din partea unor autoritati specializate in verificarea masinilor. Dupa lansarea pe piata, a venit si timpul pentru SUV-ul Dacia sa aiba parte de un tuning.

Tunerii de la Elia AG au pregatit doua pachete pentru Dacia Duster. Primul se numeste “adventure kit”si este reprezentat printr-un bull-bar cromat care reda inscriptia Duster, alaturi de praguri laterale cu accente cromate. Pe langa acesst tuning simplu, Elia AG mai pune la dispozitie un pachet complet.

Kit-ul presupune jante de 16 inch sau 18 inch, o bara frontala redesenata, praguri laterale si o bara spate schimbate. Jantele de 18 inch sunt oferite in doua versiuni, una vopsita in negru si una argintie si costa 169 respectiv 185 de euro bucata. Mai mult, tuningul aduce ca noutate evacuarea cromata, bosaje mai pronuntate si inlocuieste farurile de ceata cu unele noi dotate cu LED-uri.

Elia AG nu s-a multumit doar cu modificari estetice. Tunerii au umblat si sub capota modelului, la unitatea ECU a motorului 1.5 dCi, unde au reusit sa aduca un aport de 12 cai putere si 25 Nm. In aceste conditii, Dacia Duster tunata ajunge la o putere de 122 cai si un cuplu maxim de 265 Nm.

Sursa: Autoevolution

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu