vineri, 13 ianuarie 2012

Dacia a produs în opt ani modele Logan de 5,7 mld. €.

Producţia modelului Logan sedan, cel care a fost prezentat în iunie 2004 şi a revoluţionat industria auto la nivel mondial pornind trendul automobilului low-cost, va ajunge la peste 710.000 de unităţi până în luna septembrie a anului acesta, când Dacia va prezenta la Paris cea de-a doua generaţie a modelului.



În total, valoarea celor 710.000 de maşini Logan sedan se ridică la peste 5,7 miliarde de euro, conform calculelor ZF, luând un preţ per unitate de 8.000 de euro.

Per total, producţia modelelor Dacia pe platforma tehnică X90, adică cele din gama Logan plus Sandero, fără Duster, va ajunge în septembrie la aproape 1,7 milioane de maşini, după ce în luna octombrie a anului trecut compania a atins un nivel de 1,5 milioane de automobile pe această platformă.

Dintre cele 1,5 milioane de maşini, 45% reprezintă modelul Logan sedan.

În cei aproape opt ani de la fabricarea la Mioveni a primului automobil Logan berlină, gama de vehicule dezvoltate pe platforma X90 a cunoscut o evoluţie constantă. Astăzi ea cuprinde cinci modele (Logan, Logan MCV, Logan Van, Logan Pick-Up şi Sandero cu versiunea sa Stepway), disponibile în 13 versiuni de echipare şi două serii limitate pentru gama Sandero.

Potrivit presei internaţionale, Logan 2 va veni cu linii mai elegante şi rotunjite specifice automobilelor din segmentul de mijloc, spre deosebire de generaţia actuală caracterizată de linii drepte, ce amintesc de procesele de reducere a costurilor.

sursa: zf.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu