luni, 9 ianuarie 2012

Dacia Lodgy, subiect de dispută !

Dacia Lodgy provoacă dispute în presa străină. Francezii cred că noul model, care va fi produs la o o uzină din Maroc, va afecta vânzările companiei-mamă, Renault. În altă ordine de idei, fabrica nu este încă pregătită, deşi mai sunt câteva zile până la începerea producţiei.



Uzina din Maroc are 300 de hectare şi a costat peste un miliard de euro. Cei 2.300 de angajaţi, conduşi de un director turc, au la dispoziţie până şi locuri în care se pot ruga. Deocamdată, doar linia de asamblare a Daciei Lodgy este gata. Restul halelor arată mai degrabă ca un şantier, decât ca o unitate de producţie.

Salariile marocanilor sunt de două ori mai mici decât cele ale angajaților de la uzina din România, iar numărul angajaţilor ar putea creşte până la 6.000 în viitor. Africanii nu au însă experienţă în industria auto, aşa că vor avea nevoie de instruire.

Presa franceză crede că modelul Lodgy va afecta vânzările modelelor similare din portofoliul Renault. Avantajul modelului românesc este preţul. Concurentul direct al lui Lodgy, Renault Scenic, este cu câteva mii de euro mai scump.

Inginerii plănuiesc să lanseze peste câteva luni şi varianta utilitară a lui Lodgy, maşină care va concura cu modelul Renault Kangoo.

sursa: b1.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu