miercuri, 6 iulie 2011

Vine taxa generala de poluare !?!

Ministrul mediului, Laszlo Borbely, arunca noi zvonuri legate de noua taxa auto, zapacind intreaga Romanie automobilistica. Pana la urma, desi taxa redusa cu 30% trebuia sa se aplice de la 1 iulie, totul a ramas in aer! Borbely insa nu se lasa si mai arunca una: se discuta de o taxa generala de poluare!

"Eu raman la ideea de a introduce o taxa de poluare cu ocazia inmatricularii masinii in Romania, dar, in comitetul interministerial, am discutat si despre o alta varianta: aceea a introducerii, pe viitor, a unei taxe generale de poluare, o taxa anuala care sa inlocuiasca taxa de prima inmatriculare", a spus marti ministrul mediului. Laszlo Borbely arunca petarda, apoi refuza sa dea detalii suplimentare despre propunere, evitand sa spuna cui a apartinut ea si de cand ar urma sa inlocuiasca actuala taxa de poluare platita la inmatriculare, precizeaza Mediafax.

Pana una-alta, autoritatile n-au reusit sa puna in aplicare o noua formula a taxei auto, in concordanta cu legislatia Uniunii Europene. Lumea a fost agitata cu sferturi de precizari, aruncate pe holuri, ce-a fost acum valabil s-a schimbat peste trei ceasuri. Era clar de ce au pritocit guvernanti noua taxa: sa nu cumva sa le scape din mana gaina cu ouale de aur. Atata au intors-o pana n-a mai iesit (deocamdata) nimic!

Cand va fi introdusa taxa auto redusa cu 30%? Deocamdata, nu se stie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu