luni, 4 iulie 2011

Dacia Popster pe strada - primele imagini spion

Gurile rele spun că maşina a cărei caroserie este bine deghizată sub un camuflaj nu poate fi o nouă generaţie a MPV-urilor produse de grupul PSA (Peugeot Partner/Citroen Berlingo) sau un Renault Kangoo nou pentru că aceste modele sunt destul de noi, iar producătorul francez a anunţat că va lansa un MPV Dacia în 2012.

Viitorul monovolum se va numi, cel mai probabil, Popster.

Monovolumul compact va avea un design mai degrabă convenţional, cu cea de-a treia fereastră pătrată şi cu clasicele portiere-spate culisante. Maşina va fi produsă la Uzina Tanger din Maroc şi ar putea deveni cel mai mare model Dacia din istorie.

Popster, nume de cod J92, va avea 4,5 metri lungime şi un preţ de 14.800 de euro, cu 6.000 de euro mai ieftin decât un Renault Scenic. Popster va avea şi o variantă utilitară, nume de cod K67, mai spartană decât monovolumul, ce va fi dotată cu uşi culisante. În partea din spate, deschiderea se va face cu ajutorul a două uşi, în acelaşi mod ca la mdelul Logan MCV. Preţul utilitarei va fi de circa 13.000 de euro în varianta de bază (cu 3.700 de euro mai ieftină decât un Kangoo 90dCi) şi 14.800 cu un motor diesel de 85 de cai putere. Consumul anticipat, pentru ambele modele: 5,5 l/100km.




Un comentariu:

  1. reclama curiosilor!
    cu cat e mai misterioasa cu atat curiozitatea e mai mare:Dacia nu a fost si nici nu va fi o masina care sa concureze cu cele de pe piata vest europeana.Deja costurile sunt exagerata pentru o caroserie cu motor(daca motorul de pe ea se poate numi asa.....)

    RăspundețiȘtergere