joi, 1 decembrie 2011

Dacia Lodgy cea mai ieftina masina de familieDacia Lodgy, monovolumul pe care Renault îl va produce la naoua uzină din Maroc va avea un preţ de bază de maximum 10.000 de euro, potrivit publicaţiei franceze Auto Plus. Mai puţin decât modelele consacrate franţuzeşti Renault Scenic, Citroen C4 Picasso sau Peugeot 5008.

Spre exemplu, în România, preţul pentru un Renault Grand Scenic este de 17.000 de euro (TVA inclus, dar fără primă de casare), un Citroen C4 Picasso pleacă de la 18.000 de euro, iar un Peugeot 5008 pleacă de la 19.300 de euro (preţ cu TVA, dar la promoţie)

Jurnaliştii de la Les Echos spun că primele modele Lodgy, variante anterioare ale maşinii care va intra în producţia de serie, sunt deja pe liniile de asamblare ale uzinei de la Tanger. Dacă toate lucrurile vor merge conform planului, producţia de serie va debuta luna viitoare, într-o cadenţă iniţială de 30 de maşini pe oră. Patru luni mai târziu, la uzina din Maroc va intra în producţie şi o utilitară derivată din Lodgy. O provocare pentru Renault: în premieră, francezii fac o maşină nouă într-o uzină nouă.

Renault a investit un miliard de euro în uzina din Maroc. Scopul declarat: cea mai competitivă uzină a grupului, în termen de costuri pentru client. Aici, Renault vrea să construiască maşini la costuri mult mai reduse chiar decât cele din uzinele din Turcia şi România. Exemplul costului forţei de muncă este elocvent: salariile angajaţilor marocani nu vor depăşi 240 de euro pe lună.

sursa: money.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu