miercuri, 9 decembrie 2009

OFICIAL: Primul SUV,The Duster


Dacia a dezvaluit astazi primul model 4x4 din istoria sa. Numele sau este Duster si propune publicului european un SUV abordabil ca pret, cu tractiune integrala Nissan si motoare Renault
Dimensiunile generoase, 4.31 metri lungime si 1.82 metri latime, ajuta la incadrarea modelului in segmentul SUV-urilor dar garanteaza si un spatiu interior bun. Pe scurt, Duster ofera spatiu bun pentru cinci pasageri si o capacitate a portbagajului de 475 de litri in conditii normale si 1600 de litri atunci cand se rabateaza banchetele.In plus, garda la sol de 200 de mm si unghiurile de atac bune, de 30 de grade la atac si 35 de grade la degajare, garanteaza abordarea unor trasee dificile.
Modul AUTO repartizeaza cuplul intre puntea fata si spate in functie de conditiile de aderenta. Atunci cand vorbim de un drum uscat, fara prea mari probleme, sistemul 4x4 transmite putere puntii fata insa atunci cand ploaia,zapada sau noroiul creeaza probleme, puntea spate incepe sa primeasca si ea din doza de resurse.

Modul LOCK permite soferului sa inchida electronic modul 4x4 si sa transfere in permanenta 50% din cuplu puntii spate, pentru a asigura o deplasare optima pe zapada si noroi.

Modul 4x2 este utilizat atunci cand se incearca o economie de carburant iar conditiile de drum sunt favorabile.

Conform asteptarilor, sub capota primului off-road-er romanesc se vor gasi doua motoare, unul pe benzina si unul diesel in doua variante de putere. Vorbim despre familiarul motor de 1.6 litri 16 valve si 110 cai putere pe benzina si de dieselul 1.5 dCi regasit in versiunile de 85 si 105 cai putere.
Momentan nu exista informatii despre pret dar ne putem astepta ca pentru o versiune bine echipata, cu tractiune 4x4 sa platim undeva intre 14.000 si 15.000 de euro. Ceea ce se stie insa este perioada de garantie pe care Dacia o va oferi, si anume 3 ani sau 100.000 de kilometri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu