joi, 10 decembrie 2009

Duster - 150.000 de unitati pe an


Fabrica de la Mioveni va putea produce pana la 150.000 de unitati Duster in fiecare an. Modelul va fi asamblat fie sub logo-ul Dacia, fie sub cel Renault, in functie de piata destinatara.
Uzina de la Mioveni va fi responsabila pentru producerea noului SUV Dacia, botezat Duster, ce urmeaza a fi dezvaluit in martie la Salonul Auto de la Geneva. Constructorul roman a anuntat ca primul sau vehicul off-road va lua nastere la uzina pitesteana cu doua logo-uri, cel Dacia si cel Renault, in functie de piata pe care va fi vandut.

Pentru productia primului sau SUV low-cost, Dacia va dispune de o linie de asamblare capabila sa dea nastere unui numar de 150.000 de exemplare pe an, cu 50.000, respectiv 70.000, mai mult decat capacitatea alocata de uzinele Renault de pe teritoriul Braziliei si Rusiei, unde Duster va fi produs incepand cu 2011.

Declaratia a fost facuta de Gerard Detourbet, directorul de program Entry al Renault, care a subliniat astfel rolul uzinei romanesti in economia productiei unuia dintre cele mai importante modele Dacia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu