marți, 14 februarie 2012

Dacia Lodgy - 30 de vehicule pe oră


Dacia aduce pe liniile de producție al șaptelea și cel mai nou exponent din gama de vehicule cu preț accesibil. Programat să debuteze la începutul lunii martie la Geneva, noul Lodgy va fi primul model românesc fabricat integral în străinătate. Operațiunile de producție sunt asigurate la uzina din Tanger, Maroc, inaugurată săptămână trecută de Carlos Ghosn, șeful alianței Renault-Nissan.

Pentru început, cei aproximativ 2.500 de angajați ai uzinei vor asambla doar 30 de vehicule pe oră, cu scopul precis de a asigura o calitate excelentă.

300 de ingineri și tehnicieni proveniți de la alte uzinele Renault din Europa și Asia vor supraveghea procesul de fabricație a noii mașini de familie. Din echipa de specialiști fac parte și 12 români. Aceștia vor lucra alături de 30 de spanioli, un japonez, 12 turci și alți 246 de tehnicieni francezi.

Monovolumul Lodgy va fi asamblat pe o singură linie de producție, volumul estimat pentru 2012 fiind de aproximativ 170.000 de unităţi. Din a doua jumătate a anului la uzina marocană va fi introdus al doilea model Dacia, o utilitară dezvoltată pe platforma lui Renault Kangoo. Datorită costurilor mai mici, dar și a capacității francezii ar putea fabrica aici viitorul Logan dar și actualul Duster.

În proporție de 90%, modelele asamblate la Tanger vor fi exportate. Dacia Lodgy va fi disponibilă în România din vara acestui an la un preț ceva mai ridicat decât al unui Duster. Tariful de pornire ar putea fi situat între 11 și 12.000 de euro.

Anul viitor, Renault va inaugura la Tanger, primul sit de producție din lume care nu produce emisii de dioxid de carbon, a doua linie de producție pentru a crește capacitatea uzinei până la 300.000 de unități.

via: ziarelive.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu