marți, 15 februarie 2011

Monovolumul Dacia ar putea primi numele de Popster

Potrivit publicaţiei franceze Automobile Magazine, primul monovolum din istoria Dacia ar putea primi numele Popster în versiunea sa de serie, care va apărea pe piaţă în anul 2012.



Aceeaşi sursă susţine că MPV-ul românesc, care în prezent este cunoscut sub numele de cod J92, ar va intra în segmentul monovolumelor compacte, unde va rivaliza cu modele consacrate precum Opel Zafira, Ford C-Max, Citroen C4 Picasso şi Renault Scenic.

Ziariştii de la Automobile Magazine au aflat că viitorul monovolum Dacia va avea o lungime de aproximativ 4,5 metri, va avea un al treilea geam lateral pătrat, uşi laterale posterioare batante, iar la interior va oferi pasagerilor săi şapte locuri.

Dincolo de toate aceste detalii, Popster se va distinge prin preţul său, care se va situa undeva în jur de 14.800 de euro. Asta înseamnă că modelul Dacia va fi cu circa 6.000 de euro mai ieftin decât un Renault Scenic în varianta entry-level.

Alături de monovolum, constructorul autohton va lansa în cursul anului viitor şi o nouă utilitară, cunoscută astăzi sub numele de cod K67.

Conform informaţiilor oferite de Automobile Magazine, aceasta va avea uşi laterale glisante, iar hayonul va fi transformat în două uşi în genul celor de pe Logan MCV.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu