luni, 14 februarie 2011

Alain Prost termina pe locul 2 cu Duster in Trofeul Andros

Ghinion pentru Alain Prost in ultima etapa a Trofeului Andros 2010-2011: vremea calda de la Lans en Vercors i-a luat prin surprindere pe inginerii echipei Dacia Duster Glace, care nu au reusit sa-i adapteze masina la conditiile mai proaste ale pistei de gheata, motiv pentru care Prost a avut o prima cursa de calificari dezastruoasa, clasandu-se pe locul 12 si pierzand astfel prea multe puncte pentru a putea recupera.



Desi in a doua cursa de calificari Prost s-a clasat pe 4, el n-a putut participa decat la o singura finala din doua posibile, unde a luat locul 3, iesind astfel din cursa pentru titlu, desi la inceputul etapei avea 3 puncte avans si dominase pe tot parcursul acestui sezon de Trofeul Andros.

Principalul sau concurent, Jean-Philippe Dayraut, a castigat astfel Trofeul Andros 2010-2011, la bordul unui BMW Seria 1, cu 843 de puncte, urmat de Alain Prost cu 823 de puncte si de Franck Lagorce, pe Skoda Fabia, cu 812 puncte. Asadar, este al doilea an in care Dacia participa cu Dusterul de 350CP in aceasta cursa pe gheata si in care termina pe pozitia secunda in clasamentul general.

Echipa franceza a depus eforturi colosale, avand in vedere ca are o singura masina si un singur pilot in aceasta competitie, in timp ce toate celelalte echipe au cel putin 2 masini, fapt care le ajuta sa cunoasca dinainte parametrii optimi ai cursei, 'secunzii' din fiecare echipa intrand primii pe pista. Acest lucru i-a lipsit cel mai mult lui Alain Prost, care declara la finalul etapei ca pentru anul viitor se doreste atat o continuare a participarii Dacia in acest Trofeu, dar cu conditia implicarii mai puternice, eventual prin adaugarea unei noi masini.

Pentru a ne da seama cu cine are de-a face Prost, fost campion mondial de Formula 1, trebuie mentionat ca Dayraut participa de 15 ani in competitii pe gheata, cu aceeasi echipa, cu aceiasi ingineri si cu rezultate pe masura. Pentru fanii marcii romanesti, o veste buna totusi: e foarte posibil ca insusi Dayraut sa participe la cursa de la Pike's Peak de anul acesta, la volanul unui Duster de... 850CP!

Ramane asadar de vazut daca oficialii Dacia vor scoate pe piata o serie speciala de Duster Andros Trophy, asa cum mentionasera ca vor face daca Prost castiga anul acesta Trofeul. In ciuda locului 2 obtinut, Prost a dominat totusi intreaga competitie de anul acesta, pierzand, cum s-ar spune, pe ultima turnanta.

via: drive-test.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu