sâmbătă, 7 august 2010

Dacia Duster si testul elanului

Un grup olandez au accelerat maşina românească până la 65 km/oră după care au plantat un obstacol, iar o versiune a Daciei Duster nu a reacţionat bine.



Revista olandeză ANWB, după trei teste identice, făcute alternativ, la distanţă de câteva săptămâni, a ajuns la concluzia că versiunea cu tracţiune faţă, Duster 4x2, neavând în dotare sistemul de control al stabilităţii ESP, are tendinţa de a se ridica periculos pe două roţi şi de a nu păstra traiectoria atunci când, la viteza de 65 km/oră, trebuie să evite brusc un obstacol.

Imaginile filmate arată că, în aceleaşi condiţii, versiunea 4x4 şi dotată cu ESP se comportă exemplar. Concluzia specialiştilor ANWB este că, în anumite condiţii, Dacia Duster 4x2, fără ESP, poate prezenta riscul răsturnării.

Oficialii Renault afirmă că Duster nu se poate răsturna într-o asemenea situaţie şi că toate versiunile vor avea ESP, oricum obligatoriu în UE din această toamnă pentru toate maşinile noi. "Duster 4x2 şi 4x4 au fost testate cu succes în diverse situaţii şi de diverse organizaţii. În cazul acestui test, Duster se comportă la fel ca oricare competitor din clasa sa, fără a fi un risc major, susţin reprezentanţii Dacia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu