vineri, 29 octombrie 2010

Dacia GPL cu numărul 100.000 este un Sandero


Automobile Dacia sărbătoreşte producţia a 100.000 de unităţi alimentate cu GPL din fabrică. Acestea utilizează o instalaţie Landi Renzo şi poartă semnătura Dacia Eco2.

În urmă cu trei ani şi patru luni, Dacia introducea prima versiune GPL din gama sa. La vremea aceea, producătorul din Mioveni oferea o instalaţie GPL pentru versiunea berlină a lui Logan. O lună mai târziu, cei de la Dacia au început să ofere şi o versiune GPL a lui Logan MCV, iar debutul lui Sandero GPL a avut loc în 2009. Dacia îi are ca furnizori pe cei de la Landi Renzo pentru instalaţia GPL, furnizor care este deja implantat pe platforma industrială de la Mioveni.

Instalaţiile GPL montate pe automobilele Dacia sunt calibrate special şi dimensionate din fabrică pentru integrarea perfectă pe modelele pe care sunt montate. Emisiile de CO2 sunt reduse considerabil, iar toate modelele Dacia alimentate cu GPL poartă semnătura Eco2, ceea ce înseamnă că emisiile de CO2 sunt mai mici sau egale cu 140 grame pe kilometru, sunt produse într-o uzină certificată ISO 14 001 şi că 95% din masa vehiculului poate fi valorificată prin reciclare la sfârşitul ciclului de viaţă, iar cel puţin 5% din materialul plastic utilizat este reciclat.

Modelul Dacia pe GPL cu numărul 100.000 este un Sandero de culoare Bleu Navy. Modelul este echipat cu un motor de 1.4 litri şi 75 CP şi va fi livrat în Italia. Motorizăile pe benzină alimentate cu GPL sunt deosebit de populare în Italia, dar pieţele din Franţa şi Germania nu fug nici ele de o asemenea opţiune de alimentare. În ultimii ani, costurile reduse ale gazului petrolier lichefiat au făcut această posibilitate de alimentare să devină din ce în ce mai populară şi în ţara noastră.

Via | Dacia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu